Skip to main content

Een E-bike leasen

Wilt u graag een
E-Bike leasen? Wij vertellen
u graag de mogelijkheden!

Staat uw nieuwe fiets van de zaak ook bij Elan Bikes Support? Reken maar! Sinds 1 januari 2020 is het eenvoudiger om op een e-bike van de zaak te fietsen. De leasefiets heeft dezelfde voordelen als de leaseauto, maar is gezonder, groener en ook nog eens een stuk goedkoper!

Een fiets van de zaak kost u als werknemer sinds 1 januari 2020 slechts een vast bedrag van een paar euro per maand. Dankzij nieuwe belastingwetgeving is het voor uw werkgever bovendien extra aantrekkelijk om eens te kijken naar een fietsleaseplan voor werknemers.

Voordelen van
Leasen

Een fiets leasen is zo gek nog niet. Ingewikkeld? Nee! Tijdrovend? Integendeel! Bekijk deze twee instructiefilmpjes voor werknemer en werkgever en u weet alles over het leasen van uw e-bike.

Elke dag fit en gezond

Wie een fiets least, is verlost van soms complexe boekhouding. Zo hoopt het kabinet meer forenzen op de fiets te krijgen. En Elan Bikes Support helpt daarbij een handje. Hoe? We werken enthousiast samen met bekende partners als de ANWB en Fietsflex om meer werknemers op de (elektrische) fiets te krijgen.

Fietsen naar het werk heeft voordelen. Werknemers zijn verlost van dagelijkse files. De parkeerdruk rond het bedrijf vermindert. Fietsen betekent ook dat écht een bijdrage wordt geleverd aan het milieu: minder autokilometers, minder uitlaatgassen. En nog belangrijker: werknemers komen elke dag fit en gezond binnen.

Hoe werkt het?

Uw werkgever kan de leasefiets op drie manieren aanbieden. Krijgt u uw e-bike via het werk? Dan betaalt u jaarlijks 7 procent bijtelling. Dit betekent dat u 7 procent van de waarde van de leasefiets bij uw inkomen optelt. Over dat bedrag betaalt u belasting. Uw voordeel kan oplopen tot 80 procent op de aanschafprijs van een e-bike.

In andere gevallen investeert zowel uw werkgever als u in de aanschaf van de e-bike. Het leasebedrag wordt in dit geval gedeeltelijk betaald door uw werkgever. U betaalt zelf ook een deel van het leasebedrag plus 7 procent bijtelling. Uw voordeel kan oplopen tot 50 procent op de aanschafprijs van een e-bike.

Soms wil uw werkgever de aanschaf van een e-bike alleen faciliteren. Dan betaalt u als werknemer zowel het leasebedrag als 7 procent bijtelling. Uw voordeel kan in dit geval toch nog oplopen tot 40 procent op de aanschafprijs van een e-bike.

U kunt ook kiezen voor een renteloze lening bij uw werkgever en zo een e-bike kopen. De Belastingdienst verstrekt graag meer informatie over de ‘e-bike van de zaak’.

Onze tip: informeer naar het fietsbeleid van uw werkgever en maak kennis met ons uitgebreide assortiment e-bikes.

Persoonlijke uitleg over het fietsleaseplan?

Interesse in het fietsleaseplan van Elan Bikes Support? Loop snel binnen en maak kennis met ons gevarieerde aanbod e-bikes. Ontdek dat uw nieuwe fiets van de zaak al op u staat te wachten.